Dansk E-handel fortætter voldsom vækst, viser ny rapport fra DIBS

photo-1460925895917-afdab827c52f

Den danske E-handel nåede nye højder i 2015. Dette viser en rapport fra DIBS omkring dansk E-handel. Danskerne har i løbet af årene, været utroligt glade for at sidde der hjemme i sofaen, og bestille varer eller rejser, over computer eller mobiltelefon.

Danmark er faktisk et af de mest online-handlende befolkninger på kloden, hvis man måler antal op imod forbruget. Danmark lå i 2015 på en tredjeplads, hvad angår e-handel på verdensplan. Danskerne er kun overgået af Sydkorea på andenpladsen, og Storbritannien der vinder førstepladsen for verdens mest online-handlende land.

Den netop udgivet rapport viser, at cirka 3,4 millioner danskere har, foretaget en handel over internettet, inden for det sidste år. Dette svarer til 78% af landets befolkning.

2015 var også året, hvor E-handlen rundede et samlet forbrug på 90 milliarder kroner. Udviklingen er sket eksponentiel over de sidste 6-7 år. Hvis vi kigger på forskellen mellem 2014 og 2015, viser udviklingen en stigning på 12% i E-handler, men går vi bare få år længere tilbage er udviklingen en helt anden

 

Stigning på 120% siden 2010

 

Kigger man tilbage på forskellen fra 2010 ses en stigning på utrolige 120%, da man i 2010 ”kun” forbrugte omkring 40 milliarder på internettet.

Dansk erhverv forventer, at forbruget vil stige ind igennem 2016, og regner med at vi ved næste rapport, vil have et samlet forbrug på over 100 milliarder kroner.

Mobilshopping forventes at stige yderligere

 

Den nye rapport fra DIBS viste også, at danskerne i 2015, brugte mobile enheder i form af tablet eller mobil til at foretage køb over internettet.
Rapporten viser, at 4 ud af 10 danskere brugte mobilen til at shoppe over nettet. Det er dobbelt så mange, som for tre år siden, hvilket vidner om en kolossal vækst på markedet for E-handel.
Halvdelen af den danske befolkning har også installeret Mobilepay på deres mobile enheder, hvilket gør det muligt at betale i en lang række butikker uden at bruge kort. Denne form for shopping tæller ligeledes som E-handel, og har været med til at gøre udviklingen så massiv som rapporten viser

 

Den største vækst inden for køb over mobil, er at finde i det ældre segment

 

Det danske forbrug over internettet, er spredt i hele befolkningen. Rapporten viser, at børnefamilierne står for den største andel af køb via mobile enheder. Hele 69% af dette segment har i løbet af 2015 købt produkter over mobile enheder.

En udvikling, der overrasker en smule. er at aldersgruppen mellem 66-74 år. Dette segment står for den klart største udvikling for køb over mobile enheder. I 2015 foretog 50% flere ældre i denne aldersgruppe køb over mobile enheder. Det er altså hver femte ældre i denne aldersgruppe, der handler over internettet

Dansk Erhvev og DIBS forventer en stigning i forbruget på tværs af målgrupperne, og regner med at udviklingen vil fortsætte i mange år endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *