Hvad er parallelimport?

pexels-photo-122164

Igennem de seneste år er der kommet større og større fokus på parallelimport som en legitim måde at tjene penge på. Det er et smart trick, som kan give en kæmpe konkurrencefordel. Alligevel er der mange, som stadig er i tvivl om hvad begrebet dækker, og om det overhovedet er lovligt.

Årsagen til at parallelimport er anvendt i Danmark, er at Danmark er et dyrt land at bo i. Det udnytter producenterne, når de går ind på det danske marked, og derfor sætter de prisen højt. Modsat er der også lande i Europa, som er meget billige, og her sætter producenterne også prisen til de aktuelle marked. Det giver store svingninger i priserne internt i Europa, og derfor er det muligt at tjene mange penge på at importere mærkevarer fra billige EU-lande.

Parallelimport er til store gene for mange producenter, men det er generelt ikke ulovligt. Det vigtigste er, at du sikrer dig, at der ikke er tale om kopivarer. Kopivarer er ulovlige, men det er ikke ulovligt at importere en ægte mærkevare fra et billigere land. Med andre ord handler det primært om at finde de rigtige kontakter, og så kan man i princippet gå i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *