Lær at få styr på regnskabet

office-515984_960_720

Som ny startet virksomhed, er det vigtigt hurtigt at få styr på de regler, der er forbundet med at drive en virksomhed. Man vil som virksomhedsejer være forpligtet til at betale skat og moms, hvilket er en god ide at sætte sig ind i, hurtigt i processen.

Det kan virke uoverskueligt, at skulle sætte sig ind i alle de nye regler og regnskaber som nystartet iværksætter, men det behøver det ikke at være. Sund-Økonomi udbyder blandt andet regnskabskurser, der skal være med til, at klæde nystartet virksomhedsejere bedst muligt på, til at få 100% styr på regnskabet og skattereglerne.

Her kommer 3 punkter, man som virksomhedsejer er nødt til at sætte sig ind i, inden man starter virksomhed.

Momsregistrering

Hvis man som virksomhed, eller privatperson sælger produkter eller ydelser for mere end 50.000 kroner om året, skal virksomhedens momsregistreres hos SKAT.

Moms er en procentdel af produktets pris, der skal betales i skat. I Danmark ligger momsen på 25%, og det er derfor 25% af det enkelte salg, der skal betales i moms

Eksempel på momsbetaling af et produkt:

1 vare solgt for 1250 kroner – berettiget momsbetaling 250 kroner – 25%

Momsregistreringen er kun relevant for de virksomheder eller privatpersoner, der omsætter for mere end 50.000 kroner om året. Har du derfor en lille virksomhed, eller webshop med lavere omsætning, vil du ikke være berettiget til at blive momsregistreret.

Man vil som lille virksomhed have en valgfri mulighed for at registrerer sig, men det anbefales at registrerer sig, hvis man har en omsætning, omkring grænsen på 50.000. Dette skyldes, at man ved momsregistrering kan få momsfradrag af udgifterne i virksomheden.

 

Forskudsregistrering om forventet overskud

Som virksomhedsejer i det din pligt at indberette til SKAT, hvor meget du forventer at tjene i løbet af året. Hvis man som privatperson er ansat af en virksomhed, kan SKAT selv beregne, hvad der forventes at man kommer til at tjene i løbet af året.

Men ved nystartet virksomheder, kan SKAT ikke beregne dette, og det er derfor virksomhedsejers pligt, at indberette det forventede overskud i virksomheden.

Hvis man har tjent mere end der er blevet indberettet af forventet overskud, vil man opleve et ”skattesmæk”, hvor man er nødsaget til at betale skat af det overskydende beløb. Omvendt, hvis man indberetter en forventet indtjening, der er højere end resultatet blev, får man penge tilbage i skat.

 

Mulighed for at betale skat året efter

Som ny virksomhed er det en god ting, at få noget solid likviditet i virksomheden fra start. Man kan som virksomhedsejer vente med at betale skatten, for det indeværende år. På den måde er det muligt at holde på den skat, man er berettiget til at betale i indeværende år til året efter.

Det er dog ved denne model utroligt vigtigt, at have styr på regnskabet, for ikke at komme i klemme i SKATs systemer året efter. I den forbindelse er det ligeledes utroligt vigtigt, ikke at bruge de pengene, der skal betales ekstra i skat året efter, da med sikkerhed kommer året efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *