Overvejer du at starte egen virksomhed? 10 begynderfejl du skal undgå

idea-1876658_640

Går du med en drøm om at starte egen virksomhed? Så er der intet andet for end at springe ud i det – husk dog at undersøge grundigt, hvordan du skal gøre, og hvad du skal være særligt opmærksom på. En ny tilværelse som selvstændig erhvervsdrivende kan være lykken for dig, men ikke hvis du ender i en ubehagelig og dyr situation, fordi du har begået nogle af de mest almindelige fejl. Heldigvis fortæller vi dig hvilke faldgruber, du skal være særligt opmærksom på, så du og din virksomhed kommer godt fra start.

Registrering hos SKAT

Det er vigtigt at registrere din virksomhed hos SKAT. Du kommer bagud med betalingen af moms og A-skat, fordi det kan være svært, likviditetsmæssigt, at foretage betalingen, fordi din virksomhed ikke tidligere har betalt mons og/eller A-skat, hvorfor pengene har været i virksomheden og givet et forkert billede af økonomien i virksomheden.
Det kan være utrolig svært at forstå og overskue forholdene omkring moms og A-skat, hvis man er en mindre virksomhed. Det er dog vigtigt ikke at give op, da SKAT kan tilbageholde eventuelle omsætningsindtægter for at dække din restance. Søg derfor professionel hjælp, hvis dette volder dig problemer.

Driver du virksomhed hjemmefra eller fra erhvervslokaler?

Hvis du, som så mange andre, driver virksomhed fra din privatbolig, kan det være fordelagtigt at finde ud af hvilke fradragsmuligheder, der er gældende for dig. Det er ofte mindre fradrag, men disse kan falde på et tørt sted, når man har en nyopstartet virksomhed. Det kan blandt andet være fradrag for kontor eller lagerlokaler i dit hjem, telefonudgifter eller internet.
Hvis du derimod skal på jagt efter erhvervslokaler, er der også en lang række forskellige faktorer, som du skal tage hensyn til. Det kan være kompliceret at købe ny bolig, og forstå de mange dokumenter i forbindelse med købet. Det kan derfor være en god idé at kontakte en boligadvokat her, så du ikke køber katten i sækken. Boligadvokaten varetager udelukkende dine interesser, hvor en ejendomsmægler varetager sælgers. Boligadvokaten hjælper og rådgiver dig, så dit boligkøb bliver så smertefrit som overhovedet muligt. Nok kan det være dyrt at starte egen virksomhed, men juridisk rådgivning er ikke det rigtige sted at spare – det kan koste dig dyrt i sidste ende.

Styr på bilagene?

Du har sikker hørt det før: husk at gemme og registrere dine bilag. På denne måde glemmer du ikke bilag på fradragsberettigede udgifter – dette kommer dig virkelig til gode, hvis du er en nyopstartet virksomhed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *