Tjen penge på en hjemmeside – trin for trin!

På denne side vil jeg gennemgå de basale ting, for hvad der skal til for at du kan lave en hjemmeside som du kan tjene penge på – også kaldet en Affiliate hjemmeside.
Jeg vil skrive lidt om hvilket emne du skal vælge, hvor du skal købe et domæne, hvordan du kommer igang med wordpress, samt hvordan du vedligeholder din hjemmeside.

Jeg er på ingen måde en professor eller erfaren indenfor at tjene penge på hjemmesider, men jeg vil mene at jeg har fat i det grundliggende, og det kan du nu få gavn af. Blot hvis du følger denne guide til punkt og prikke!

Indholdsfortegnelse:

 • Introduktion
 • Vælg det overordnede emne
 • Valg og køb af domæne
 • Installer WordPress på dit domæne
 • Skriv artikler, og tjen penge
 • Tjen penge på Google Adsense, og Affiliate reklamer
 • Få besøgende til din hjemmeside – SEO
 • Tillykke – du er ved vejens ende – men..

 

Introduktion

Rigtig mange af dem som vil tjene penge på en hjemmeside tror at de kan gøre det meget nemt, og at det tager et par dage og så har man tjent flere tusinde kroner. Hvis du tror det, så skal du godt nok tro om igen. Hvis du følger denne guide vil jeg love dig for at du sagtens kan komme til at tjene flere tusinde kroner på din hjemmeside, om måneden.

Du vil på ingen måde komme til at tjene flere tusinde kroner hver måned i de første par måneder, men du vil helt sikkert se en stigning på 100-500 kroner om måneden i de første par måneder (alt efter hvor meget arbejde du ligger i det).
Jeg håber du er klar til at tjene penge på en hjemmeside – fordi at det er jeg. Lad os komme igang!

… Og lige en ting til! Husk at pengene på ingen måde kommer hurtigt i de første par måneder. Dermed er det også sagt at du nok bliver nødt til at investere 100-200 kroner i en hjemmeside. Men fryd ej – de er hurtigt tjent tilbage.

 

1. Vælg det overordnede emne

Mange tror at de bare kan oprette en hjemmeside, og så skrive om hvilke som helst ting – men hvis du gør det er chancen meget stor for at du ikke kommer til at tjene særlig mange penge på din hjemmeside.

Du havde nok tænkt at du skulle starte med at købe et domæne, men det vil jeg fraråde dig – du skal nemlig først finde ud af hvad din hjemmeside skal handle om.

Det er faktisk meget enkelt, fordi at når du skal lave en hjemmeside skal du højest sandsynligt til at skrive en masse blog indlæg, og det skal du gøre i flere måneder – og gerne flere hundrede blog indlæg. Og så nytter det jo ikke at du kommer efter 12 indlæg og siger at du ikke kan finde på mere, og at du bare synes det er kedeligt. Så gør dig den tjeneste at skrive noget, som du interesserer dig for.

Hvis du skriver om noget som du interesserer dig for slipper du for at skulle læse rigtig mange kedelige bøger, Wikipedia, og hvad-ved-jeg. Derudover bliver det også meget sjovere fordi du har interesse for emnet, og derved kan du holde motivationen oppe til at skrive rigtig mange indlæg om det emne som du har valgt.

2. Valg og køb af domæne


Vi kommer desværre ikke udenom at du bliver nødt til at bruge omkring 200,- å et domæne. Hvis man vil skabe en nogenlunde seriøs blog som man vil tjene penge på, bliver man nødt til at købe et domæne.

Jeg har i denne anledning fundet et rimelig billigt sted hvor du kan købe et domæne for et helt år, for små penge. Stedet hedder Web10, og inden du smutter derover så skal du lige læse lidt mere med.
Jeg har selv haft et rigtigt godt samarbejde med Web10, og de er super flinke. Hvis man ikke ved særlig meget om hvordan man køber et domæne, er de rigtig flinke til at hjælpe.

Dit domænenavn skal du huske at det skal have relevans til din blogs indhold. Altså hvis du skriver om Nicklas Bendtner, så hav en blog hvor Nicklas Bendtner indgår i. Det kunne eksempelvis være www.Niclasbendtner.dk, www.Bendtner-nicklas, www.Niclas-bendtner.dk, www.Bendtner-bloggen.dk. – Altså et domæne som har relevans til det som du skriver om – og undgå for guds skyld ÆØÅ i dit domænenavn – det volder kun problemer (jeg har prøvet det).

Så smut forbi Web10, ved at trykke på linket ”Web10”.

3. Installer WordPress på dit domæne

WordPress er et værktøj som gør det muligt at helt normale personer som dig, og mig kan lave hjemmesider uden at skulle programmere en masse forvirrende koder. Jeg vil vove påstå at selv min bedstemor (hvis hun var i leve) kunne finde ud af WordPress, fordi det er simpelthen så let at finde ud af – og så er det på dansk.

Hvis du vil se et eksempel på en WordPress hjemmeside, så kig på den hjemmeside du er inde på nu (Ja, den her!). Denne her hjemmeside er nemlig også lavet i WordPress fordi at jeg heller ikke kan finde ud af at programmere. Men selvom man ikke kan programmere, kan man sagtens lave en flot hjemmeside med WordPress – det tager bare lidt tid at lære det.

Nå! Du skulle jo til at installerede WordPress på dit domæne, og hvis du ikke ved hvordan du gør det så kontakt kundeservice hos det sted hvor du har dit domæne, og spørg hvordan man gør – jeg er ret sikker på at de gider at hjælpe dig med det.

Når du så har installeret WordPress, så anbefaler jeg at du lige leger lidt med det. Jeg ved godt at din hjemmeside ikke er særlig pæn nu, men prøv alle funktionerne (lav et indlæg, en kategori, en widget, osv) nu, så du ikke kommer til at ødelægge din senere hen – det ville være en skam, ikke?

Nu tænker du nok at din hjemmeside skal have et andet design, og dem kan man faktisk bare vælge og installere. Selvfølgelig kan man altid lave lidt om på farverne osv, men det basale kan man ikke ændre på – så vælg et fornuftigt domæne.
Du kan finde dit design på WordPress.org oppe i menuen under ”Themes”. Når du har trykket ”Themes” anbefaler jeg at du går ud til højre, og ser de mest populære themes – jeg er sikker på at du kan bruge et af dem.
Hvis du derimod vil have et design som der ikke er særlig mange som der har haft fingrene i så anbefaler jeg at du smutter forbi Elegantthemes.com, og finder et design der. De designs der er derinde koster lidt penge, men det er alligevel til at overkomme. Dog anbefaler jeg at du først starter ud med et gratis design.

Med WordPress Plugins kan du tilføje nogle rigtig seje ting til din hjemmeside. Et nyhedsbrev, en popup, og alverdens sjove, mærkelige, unyttige og nyttige ting. Du kan finde en liste over nogle gode wordpress plugins, her på siden.

4. Skriv artikler, og tjen penge

Nu skal du til det vigtigste ved din hjemmeside – skrive dine artikler.
Rigtig mange mener at man skal skrive søgemaskineoptimerede (det kommer vi til i næste skridt) indlæg fra starten af, men det mener jeg ikke. Hvis man ikke i forvejen kender til Søgemaskineoptimering synes jeg heller ikke du skal tænke på det lige nu, men hvis du kender til det så brug det nu.

Du skal nu til at skrive artikler – og du skal skrive mange af dem. Jeg synes personligt at dine artikler skal være på over 400 ord, fordi at google ikke bryder sig om korte artikler (det kommer vi til senere). Så en god hovedregel er at skrive artikler som selvfølgelig passer til din sides emne, og gerne over 400 ord stykket.

Jeg synes personligt at du skal skrive mindst 15 indlæg hver måned i de første par måneder, da ellers kan siden godt virke lidt tom i starten. Når der så er gået nogle måneder kan du begynde at trappe ned, og eksempelvis fjerne 2-3 artikler om måneden – så du kommer til at skrive færre og færre artikler.
Jeg nævne også at du kan tjene penge på at skrive artikler, og det kommer jeg til i det næste punkt.

5. Tjen penge på Google Adsense, og Affiliate reklamer

Det er de to ‘programmer’ som du kan tjene penge på. Google Adsense og Affiliate reklamer har den ting til fælles at det er reklamer som bliver vist på din hjemmeside.

Forskellen på Adsense og Affiliate er at Adsense er reklamer som der selv kommer frem på din side – altså forskellige reklamer. Adsense er reklamer som du helt selv vælger at smide på din hjemmeside.

Hvis du vil havde den nemme metode så synes jeg du skal tilmelde dig hos Google Adsense, da det klart er den nemmeste metode og der er også en masse video guides på deres hjemmeside og på youtube. Hvis du derimod godt kunne tænke dig at tjene lidt flere penge, men derimod skal du bruge noget mere tid på det, så synes jeg du skal vælge Affiliate.

Som du kan se er der også reklamer på denne hjemmeside, og alle de reklamer kommer fra Euroads. Euroads er som sagt et Affiliate ‘program’/hjemmeside. Derinde kan du helt selv vælge hvilke reklamer du vil have på din hjemmeside, og så får du en meget simpel HTML kode som du skal indsætte det stod hvor du vil have banneret.

Jeg anbefaler Euroads fordi at de har flere hundrede (hvis ikke tusinder), af forskellige reklamer derinde – og der er helt sikkert nogle som passer til din hjemmeside.
Men jeg bliver dog også nødt til at sige at hvis du er helt grøn (grøn = uerfaren) indenfor dette område, så vil jeg anbefale dig Partner-ads istedet. Partner-ads er meget nemmere at finde ud af, og når du engang har været i ‘branchen’ i nogle måneder kan du altid smutte over til Euroads.

Husk at vælge reklamer som passer til din målgruppe (altså alderen på dem som besøger din hjemmeside – og mænd/kvinder). Handler din hjemmeside om en sportsstjerne så smid nogle sportsreklamer derind, og handler den om mode så smid nogle mode/tøj reklamer derind – det er enkelt nok.
– Så er der ikke andet at sige, end at oprette dig hos Euroads.

6. Få besøgende til din hjemmeside – SEO

For at få folk til at klikke på dine reklamer skal du selvfølgelig også have nogle besøgende som kan klikke på reklamerne. Den måde som du får besøgende er ved at lære søgemaskineoptimering (SEO). Jeg er ikke selv en ørn til det, men jeg kan det basale.

En af de meget vigtige ting for at få besøgende til din hjemmeside er at din hjemmeside ligger højt oppe på nogle søgeord. Hvis din blog handler om Nicklas Bendtner, så ville det selvfølgelig være klogt at ligge højt på søgeordene: Nicklas Bendtner, Sunderland Bendtner, Arsenal Niclas, Bendtner Danmark, Hvem er Niclas Bendtner. – Altså søgeord som har relevans til din hjemmeside.

Måden man kommer op på google på de søgeord er at du linker med de søgeord. Hvis jeg eksempel vil op med min hjemmeside som handler om Nicklas Bendtner, så linker jeg bare med Nicklas Bendtner.  Som du kan se så lyser Niclas Bendtner med en anden farve, og det er fordi at jeg har sat et link på teksten (det lærer du i WordPress!), og dermed fortæller jeg google at den hjemmeside som jeg linker til med teksten ”Nicklas Bendtner” gerne vil højere op på google med søgeordet ”Nicklas Bendtner”.

Du skal selvfølgelig ikke lave disse links på din hjemmeside, men opret dem derimod på nogle artikeldatabaser – jeg anbefaler Goon.dk, og Akitao.dk – det er dem jeg selv bruger til mine egne hjemmesider.

Når du har lavet et par artikler med dine søgeord, så skal du til at lære noget nyt SEO, og det kan du finde meget mere læsestof om ved at søge op ”Søgemaskineoptimering” på google, eventuelt ”Hvad er SEO?” – så skal der nok komme en masse gode svar frem.

Tillykke – du er ved vejens ende – men..

Nu ved du det grundlæggende om at starte en hjemmeside som du kan tjene penge på, og jeg håber at det lykkedes for dig. Når du engang føler at du har gjort det som du vil på din hjemmeside, så prøv at få noget feedback på Amino.dk, ved at oprette en debat – der er rigtig mange som gerne vil hjælpe dig derinde, og endda gratis.

Nu må du endelig ikke tro at pengene bare kommer flyvende til dig, fordi det gør de ikke. Du skal blive ved med at lave søgemaskineoptimering, og du skal blive ved med at skrive artikler. Og når du så har gjort det i et par måneder, kan du sagtens begynde at tjene flere tusinde kroner om måneden – men det kræver blod, sved og tårer – tro mig.

Min ven Halfdan Timm har skrevet en rigtig god debat om hvordan du vedligeholder din Affiliate hjemmeside, og hvad det der som du skal have styr på, og den Affiliate tjekliste synes jeg du skal smutte et smut forbi og se om du udfylder alle kravene.

Hvis du har spørgsmål så vil dem inde på Amino.dk sikkert rigtig gerne hjælpe dig, men du må endelig også gerne skrive en kommentar herunder, og så vil jeg selvfølgelig svare dig så godt og hurtigt som jeg kan.

Held & Lykke med din Affiliate side. Jeg håber og tror virkelig at det lykkedes for dig!

VN:F [1.9.20_1166]
Giv artiklen en karakter!
Rating: 4.6/5 (10 votes cast)
Tjen penge på en hjemmeside - trin for trin!, 4.6 out of 5 based on 10 ratings

About Casper Jensen

Mit navn er Casper Jensen, og det er mig der ejer Pengetjen.dk. Hvis du har spørgsmål eller lignende, er du velkommen til at kontakte mig på casper@casperj.dk

13 Responses to Tjen penge på en hjemmeside – trin for trin!

 1. Jonathan March 15, 2012 at 18:51 #

  God og brugbar artikel :)
  Hvis der er nogen der har problemer med at opsætte WordPress på deres hjemmeside, tilbyder jeg at gøre det gratis.

  Du kan ser mere om det her: http://www.adiutor.dk/priser/ :)

  VA:F [1.9.20_1166]
  Rating: 0 (from 2 votes)
  • Casper Jensen March 16, 2012 at 13:58 #

   @Jonathan:
   Det var noget af et tilbud, piger & Drenge :-).

   VN:F [1.9.20_1166]
   Rating: +1 (from 1 vote)
 2. Jesper March 15, 2012 at 23:08 #

  Jeg tjener penge på Adsense og Amazon. Men da jeg ikke vidste en dyt SEO, keywords, affiliate marketing osv. tog det mig meget lang tid. Så hvis man vil tjene mange penge med sin hjemmeside, skal man sætte sig grundigt ind i det og sørge for at lære nyt konstant.

  VA:F [1.9.20_1166]
  Rating: +1 (from 1 vote)
  • Casper Jensen March 16, 2012 at 13:58 #

   Præcis, du har helt ret Jesper!
   Det tager tid at lære, men man får hele tiden noget erfaring :-).

   VN:F [1.9.20_1166]
   Rating: +1 (from 1 vote)
 3. Jesper Nielsen March 17, 2012 at 10:08 #

  God artikel der dækker emnet rigtig godt. Jeg har selv en affiliateside http://www.isleep.dk og det jeg ser som allervigtigst er, at man gør sit forarbejde godt og vælger en niche, der dels har relativt mange søgninger og en lav konkurrence. Hvis du kan få domænenavnet med det generiske ord i, så er det helt sikkert at foretrække, da det kan lette arbejdet med søgeordsoptimeringen. SEO er en lang, hård kamp, der bliver lettere af at vælge den korrekte niche.

  VA:F [1.9.20_1166]
  Rating: +1 (from 1 vote)
  • Domænenavne March 21, 2012 at 14:21 #

   Ja, det med at vælge den rigtige niche er yderst vigtigt. Det kan blive en lang sej kamp op ad bakke inden for nicher med høj konkurrence. Især når man er begynder er det best at vælge en mindre konkurrence præget niche – så vil man hurtigere se resultater.

   Resultater er vigitige at se som begynder da man måske ikke er helt sikker på AdSense og affiliate modellen. Men virker det gør det, det kan jeg garantere. Det handler bare om at blive ved, så skal resultaterne nok komme på sigt.

   VA:F [1.9.20_1166]
   Rating: 0 (from 0 votes)
   • Casper Jensen March 21, 2012 at 16:59 #

    Gud, hvor har du ret ”Domænenavne”.

    Dette var faktisk også min første Affiliate hjemmeside, og valgte ikke ligefrem en ‘nem’ niche. De første par måneder så jeg nærmest ingen resultater, men efter 2-3 måneder er der mange der er begyndt at kommentere indlæggene, og besøgstallene er jo også bare eksploderet – men der gik jo også en del måneder!

    VN:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Trackbacks/Pingbacks

 1. Lav en webshop uden at skulle programmere! | Pengetjen.dk - March 6, 2012

  […] uden at programmere. Ordet er: WordPress. Du har muligvis hørt om det fra mine andre debatter (tjen penge på en hjemmeside, og gode wordpress plugins), og WordPress kan meget andet end at være et blogging-system. Med de […]

 2. Fiverr - er det fremtiden for danskerne? | Pengetjen.dk - April 6, 2012

  […] Hjemmeside (affiliate) […]

 3. Tjen penge på en gratis blog - Opret en gratis blog nu | Pengetjen.dk - April 8, 2012

  […] Hjemmeside (affiliate) […]

 4. Få flere besøgende til din hjemmeside - Pengetjen.dk | Pengetjen.dk - April 11, 2012

  […] Hjemmeside […]

 5. Vil du tjene et par ekstra tusinde kroner om måneden? | Pengetjen.dk - April 20, 2012

  […] Hjemmeside […]

 6. Ideer til hjemmeside projekter | Pengetjen.dk - April 22, 2012

  […] Hjemmeside […]