Tjen penge på din andelsbolig

pexels-photo-279607 (2)

Boligmarkedet har aldrig været så hedt, som det er lige nu. Det betyder, at man har en ideel mulighed for at tjene en ekstra skilling ved at købe en bolig med henblik på at sælge den senere. Men måske sidder du ikke lige inde med de penge, man skal bruge til udbetaling, og det skal da ikke stå i vejen for din mulighed for også at kunne tjene denne ekstra skilling. I artiklen her har vi samlet en række løsningsforslag til, hvordan du alligevel kan få mulighed for at lave en god investering i en andelsbolig.

Byer, hvor markedet for andelsboliger er særdeles hedt, er Aarhus, Aalborg, Odense og København – dog med få forskelle. Eksempelvis er potentialet i byer såsom Odense og Aalborg ikke udnyttet i så vidt omfang, som det er i byer som Aarhus og København. Det betyder, at boligerne i disse områder står billigere end boliger i Aarhus og København, men at potentialet i Aalborg og Odense alligevel synes at være så attraktivt, at boligpriserne kun kan forventes at ville stige.

Lån pengene til lav rente

Andelsboligen er kendt for ikke at være en specielt dyr investeringsmulighed, og derfor er det en attraktiv mulighed for at tjene penge på ejendomsinvestering, selvom man ikke har en større privat opsparing. En mulighed er at finde et pengeinstitut, der er villig til at låne en penge. Har man en plan om at købe bolig i en større by, er der dog ikke de helt store problemer, idet boligmarkedet sikrer, at priserne ikke falder så meget, at pengeinstituttet ikke får sine penge tilbage. Derfor er der generelt større tilbøjelighed til at låne penge til denne slags andelsboligkøb, end der er, hvis man eksempelvis købte bolig i Vestjylland, hvor boligpriserne er en smule mere ukontrollerbare.

Et eksempel på en bank, der har specielt meget fokus på lån til andelsboliger, er Ringkjøbing Landbobank. Her har man fokus på de helt specielle omstændigheder, der gør sig gældende, når man skal låne penge til andelsboliger, og man kan dermed give de allerbedste omstændigheder for et favorabelt lån.

Det gode ved at låne penge, der er specielt egnet til andelsboliger, er, at man ikke ender med et lån, der ruinerer din privatøkonomi, fordi forholdene er tilpasset til det faktum, at det ikke er et almindeligt boliglån, men et andelsboliglån. Det sikrer en god handel, der ikke betyder dyre renteudgifter eller overraskende gebyrer, og man får dermed endnu mere ud af sin boliginvestering. Man skal heller ikke gå på kompromis med de gode elementer, der er ved det almindelige boliglån, for man kan faktisk få en løbetid på hele 30 år – og endda med variabel rente.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *